Malay

Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

sasuke_limays
12-05-2005, 09:41 PM
woi defort....
camner ko bleh kenal aku hah?????
ko ni saper?
mesti faiz kan....

kuromoku
12-11-2005, 03:06 AM
perlis mari a...... macha boleh tahan jauh eh....

kill me if you dare:)

defort
12-11-2005, 06:59 AM
woi defort....
camner ko bleh kenal aku hah?????
ko ni saper?
mesti faiz kan....

faiz mana? tak pernah kenal pun + kau sekali :blink :blink :blink

sasuke_limays
12-11-2005, 11:00 AM
tapi ko budak perlis kan
orang maner
orang ABI!!!!!ke....

sasuke_limays
12-20-2005, 11:29 PM
dah habis cuti ke orang malaysia

Kibamaru
12-20-2005, 11:34 PM
^^ LOL! There are Malays here =) I'm from Singapore, and I'm a Malay too. LOL, even though I'm a Malay, my language sux, ve'been failing most tests =P. Mainly bcos most of my friends don't speak Malay, we use English. And my cousins/relatives, they are Malay, but we talk with each other in English too XD.

kuromoku
12-24-2005, 03:30 AM
practice man........... hoi limays kenapa lama tak masuk hah?

kuromoku
12-25-2005, 11:03 AM
tak ada orang hari ni, peh....... nak chat ngan korang pun susah

kena tunggu dua minggu lagi la nampaknya.

kuromoku
12-26-2005, 03:26 AM
still no soul today

Shira
12-27-2005, 11:51 PM
lama dah tak pegi tempat nie...

sasuke_limays
12-28-2005, 10:06 PM
mari mari
baru kau tahu rindu kuromoku

Dommy
12-29-2005, 12:24 AM
Tempat ini telah diabaikan. :oh

sasuke_limays
01-02-2006, 03:14 AM
kenapa lak....

defort
01-04-2006, 05:40 AM
ya-ha~~~~~ >.< ^_^

PhoenixMeredy93
01-04-2006, 10:37 AM
Lol, Apa Khabar, Semua!! Saya 'PhoenixMeredy93' daripade Pulau Pinang. Saya orang baru. Harap-harap kita dapat berkawan!!

^_^

kuromoku
01-06-2006, 04:05 AM
welcome man how nice to meet you to...

arg..... lama nyer tak masuk tempat ni.......

arthemis04
01-08-2006, 05:02 AM
Hey there..

Wonder where is everyone here?? Malay is my 1st languange so, anyone needed anything, just lemme know.

Dommy
01-08-2006, 06:01 AM
Apa khabar semua? :nuts

G. Hawke
01-08-2006, 06:29 AM
Khabar baik.
Tapi pasal apalah tak pernah aku perasan ada thread macam ni lah? :sweatdrop

Dommy
01-08-2006, 06:35 AM
Teruknya awak. :oh


Saya hanya bergurau saja. :sweat
Jangan marah, ya? :doh

G. Hawke
01-08-2006, 06:47 AM
:laugh

Gurau tu takpa lah.
Jangan betul-betul.
Nanti sedih saya. :cry

Dommy
01-08-2006, 06:51 AM
Saya tahu. :)
Jangan menangis lagi, ya? :wink

*bagi satu pelukan* :hug

G. Hawke
01-08-2006, 06:53 AM
*peluk balik* :glomp

Nak tanya lah, banyak kah orang Malaysia kat forums ni?
Tak pernah perasan lah. :sweatdrop

Dommy
01-08-2006, 07:02 AM
Kamu tak tahu ke!? :nuts

Terdapat banyak orang Malaysia di sini. :)
Juga termasuklah eileenting88. :amuse
Dan banyak lagi!! :spaz

G. Hawke
01-08-2006, 07:05 AM
eileenting88 seorang saja yang saya tahu dari Malaysia. :(
I betul betul tak pernah perasan.
Malu betul lah.

Dommy
01-08-2006, 07:09 AM
Ada satu Malaysia FC di sini. :amuse
Tapi FC itu tak berapa aktif lah. :doh

This is the link. :)
http://forums.narutofan.com/showthread.php?t=69517&highlight=Malaysia

EDIT:
Hey, you have signed in!? :omg
I have seen you posting there before. :huh
Ok, that's good. :pleased

defort
01-09-2006, 02:23 AM
baku dan skemanya bahasa, wow......

PhoenixMeredy93
01-12-2006, 04:44 AM
Betul cakap kamu. Banyak orang at malaysia ada kat sini. Eh? Ini kelas bahasa ke?? Tak macam pun!!! ^_^

Dommy
01-12-2006, 05:40 AM
Ini ialah tempat untuk kami bercakap bersama-sama dengan Bahasa Melayu. :loool

sasuke_limays
01-13-2006, 11:25 AM
thats right......

faithangel
01-14-2006, 01:14 AM
hi saya nak join boleh......

Dommy
01-14-2006, 05:18 AM
Apa khabar semua!? :nuts

defort
01-14-2006, 07:05 AM
=.= ......... baik ;)

Dommy
01-14-2006, 10:48 AM
Kamu nampak tak bersemangat lah. :shifty

faithangel
01-14-2006, 10:48 PM
tak ade sesiape layan saye......
takpe la.......

sasuke_limays
01-14-2006, 11:52 PM
sorry la kakashi_hinata
awak duduk kat maner....

faithangel
01-15-2006, 12:35 AM
saya duduk negeri sembilan.....

Dommy
01-15-2006, 10:08 AM
Update this thread! :modsmack

Selamat malam, semua. :spaz

PhoenixMeredy93
01-16-2006, 08:57 AM
Kasihan kakashi_hinata....^_^ Deerjing, awak pun tengok Tsubasa Reservior Chronicle ke???

Dommy
01-18-2006, 01:29 AM
Tak. :cry

Tapi saya tahu kewujudan comik itu! :spaz

defort
01-18-2006, 07:25 AM
eja komik pun salah

Dommy
01-18-2006, 08:59 AM
Ok. :oh
I know that you are better than me. http://img.photobucket.com/albums/v359/Citachan/emoticons/meh.gif

PhoenixMeredy93
01-19-2006, 04:45 AM
Jingydeer, janganlah bersedih!! Kan kat Majalah 'Arena' ada menunjukkan komik itu?? :P
:beer

Dommy
01-19-2006, 04:50 AM
Alamak! :faint
Saya tidak tahu tentang hal itu!! :omg

Shira
01-21-2006, 09:14 AM
apa khabar smua..lama dah tak post dlm nie..

Dommy
01-21-2006, 09:31 PM
Khabar baik! :occa

PhoenixMeredy93
01-24-2006, 06:39 AM
Hi Shira!!!
Khabar baik!!
:faint

Dommy
01-24-2006, 06:42 AM
Saya amat suka akan avatar awak, Meredy! :spaz

sasuke_limays
01-27-2006, 05:11 AM
can some tell me,
who is phoenix22

Dommy
01-27-2006, 05:25 AM
Siapa? :confused

defort
01-27-2006, 08:33 AM
cuti sudah bermula. seronok betul....

Dommy
01-27-2006, 08:59 AM
Defort, kamu orang Cina ke!? :nuts

Saya akan menyambut Tahun Baru Cina pada hari esok nanti! :jk
Seronoknya saya! :spaz

defort
01-27-2006, 07:42 PM
bukan, saya tumpang cuti saja

Dommy
01-27-2006, 08:29 PM
Ya ke? :sweat

Selamat Hari Cuti! :knk

faithangel
01-28-2006, 03:37 AM
Selamat Tahun Baru Cina kepada semua orang yang berketurunan cina.

Dommy
01-28-2006, 06:30 AM
Terima kasih, KH! :glomp

sasuke_limays
01-29-2006, 04:10 AM
makan oren banyak-banyak

Shira
01-29-2006, 10:29 PM
yelah..lupa nak ucap Selamat Tahun Baru Cina...
dan cuti pun dah bermula..!

faithangel
01-30-2006, 09:52 PM
sape suke fye atau sesiape dari tsubasa cronicles....
boleh la join fanclub tsubasa cronicles....

sasuke_limays
02-01-2006, 10:25 PM
hehehe.....sayer tak berapa minat
sorry la yek...

Dommy
02-02-2006, 05:16 AM
Cuti akan tamat tak lama lagi. :shakefist

Perlu balik ke sekolah pada minggu depan. :arg

sasuke_limays
02-02-2006, 11:38 PM
habis dah cuti....................boring giler.......

mech-eng
02-03-2006, 08:47 AM
thread ini sangat bosan untuk orang yang belum berbahasa malay. Aku kira thread ini untuk Anda mengajar malay kepada orang yang bodoh seperti saya. ha. maaf tentang tatabahasa jelek saya, tapi saya belajar bahasa Indonesia pada waktu dua tahun yang lalu dan saya lupa segala-galanya :laugh

sasuke_limays
02-03-2006, 09:08 PM
awak orang maner..................

defort
02-04-2006, 01:43 AM
bunyi macam tak kena saja. Orang seberang mungkin

mech-eng
02-04-2006, 02:17 AM
maaf kalau saya kasar. Thread ini tidak bosan, tapi saya hanya tak mengerti, terutama 'slang'. Saya betul-betul menulis dengan dictionary. jelaslah, ya? :wink

sasuke_limays
02-04-2006, 11:15 PM
ok,saya jelas......you can ask anything in this thread......
anyone also....coz all people in this mostly is malaysian

sasuke_limays
02-04-2006, 11:18 PM
defort,dia baru nak belajar bahasa kita.,....awak orang maner

mech-eng
02-05-2006, 03:36 AM
how about a short list of slang you would consider valuable knowledge as it is used often? also, how large would you rate any differences between malay and bahasa indonesia?

defort
02-05-2006, 05:40 PM
that would be to much differences from single alphabet spelling to normal daily uses and depend to some area. Let me give you a hint:

evening in malay is ' petang '

evening in indon is ' sore ' and you say it so/ re as in ray

got that? I can give more example, but where are you from?

sasuke_limays
02-06-2006, 03:57 AM
like police.....we call 'polis'.
indonesia say 'polisi' that is po..li..si..
yeah
where are you come from.....

PhoenixMeredy93
02-06-2006, 07:14 AM
lol, hello!
Selamat Sore (Memang lar dah petang di sini)

mech-eng
02-06-2006, 09:24 AM
saya tinggal di Gold Coast, Australia. Sebelum saya selesai high school (SMU? SMP?), saya belajar Bahasa Indonesia di kota Townsville, di Queensland Utara.:P

defort
02-06-2006, 09:55 AM
oh, an aussie. G'day mate

SMP is for 13-17 years old
SMA is for 18.........I don't really remember this

in Malaysia that is what we call Sekolah Menengah or in english Secondary school :)

sasuke_limays
02-07-2006, 03:49 AM
you know everything defort
where perlis do you live.........

sasuke_limays
02-07-2006, 03:56 AM
why doyou want to learn indonesia language........
just for knowing the languages or interesting to learn it.........

defort
02-07-2006, 06:04 AM
you know everything defort
where perlis do you live.........

sebelah JKR Perlis dekat jalan raja syed alwi

faithangel
02-07-2006, 06:09 AM
sasuke-limay awak nak masuk element ape

sasuke_limays
02-10-2006, 02:52 AM
fire...........

sasuke_limays
02-10-2006, 02:54 AM
fire.................agaim..

mech-eng
02-10-2006, 08:49 AM
saya belajar bahasa ini karena saya tertarik dalam segala macam bahasa-bahasa, dan saya akan lupa segala yang saya sudah tahu kalau saya tidak berlatih smile-big ,
I study this language because I'm interested in all sorts of languages, and I will forget everything which I already knew if I don;t practice :sasufire

Gesry
02-10-2006, 09:52 AM
hi! saya dari Klang....Negeri Selangor. Tetapi saya orang cina...haha

Shira
02-11-2006, 04:10 AM
Hai gesry..

Gesry
02-11-2006, 06:20 AM
Hi you too.....Shira

sasuke_limays
02-11-2006, 09:42 PM
hi.................
have you join malaysia fc............

Gesry
02-11-2006, 11:13 PM
Apa itu?? Malaysia FC?

mech-eng
02-12-2006, 04:40 AM
what are these fc's (fanclubs?) I mean, what do you do in them? Is it basically just another thread to talk in the forum or what?

sasuke_limays
02-13-2006, 01:41 AM
yes......we also talking in malay inside there......
but the special is.......we organize a fan club and meet new friends........
you will be fun there........

sasuke_limays
02-16-2006, 03:28 AM
who have the myspace profiles.........please tell me.........

PhoenixMeredy93
02-16-2006, 04:38 AM
Hey guys!! Miss me?
Apa Khabar?

Nekochan
02-16-2006, 04:50 AM
Wah, banyaknya orang Malaysia. Hi ya semua. Apa khabar?

faithangel
02-17-2006, 01:52 AM
hi semua.
dah lama tak posting.

adzitachi
02-19-2006, 09:21 AM
hiii. mertabatkan negara kita. malaysia boleh

kuromoku
02-24-2006, 10:41 PM
limays.................
why................
do....................
you.....................
change your name
hei dude my com don`t have any mikes you know

hello and konnichiwa everybody....

no ones in
:(

faithangel
02-24-2006, 11:23 PM
hi semua...
bestnye baru lepas ujian...

kuromoku
02-25-2006, 01:26 AM
baru lepas ............. kita serupa

faithangel
03-04-2006, 11:14 PM
baru lepas ............. kita serupa
ye kite serupa.:P

daph
03-05-2006, 03:00 AM
apa khabar semua saya dari kuala lumpur..tetapi bangsa cina yang tak tahu mandrin...hehehehe

adzitachi
03-06-2006, 04:28 AM
HAI ORG MALAYSIA,SEMUA SIHAT KE.KALAU X SIHAT CEPAT CAPAT JUMPA DOKTAR:)

adzitachi
03-06-2006, 04:31 AM
SEMUA ORG MALAYSIA, SERTAILAH MALAYSIA KAT NON-NARUTO FAN CLUB SEKARANG JUGA. TEMPAT UNTUK SEMUA ORG MELAYU BERBUAL

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum